پروتئین واکنشی C (CRP) و مولکول چسبندگی سلول های عروقی محلول-1 (sVCAM-1) در مقایسه با رژیم غذایی شاهد، تایید کننده اثر ضد آتروژنیک رژیم های غذایی غنی شده با فندق با بهبود عملکرد اندوتلیال، جلوگیری از اکسیداسیون LDL و نشانگرهای التهابی، در علاوه بر اثرات کاهش دهنده چربی و لیپوپروتئین آنها.
مطالعه دیگری که توسط کاتز و همکاران انجام شد اثرات مصرف روزانه پسته شور کیلویی را بر عملکرد اندوتلیال و سایر بیومارکرهای خطر قلبی در 46 بزرگسال دارای اضافه وزن مبتلا به چاقی احشایی ارزیابی کرد.
نتایج نشان داد که مصرف روزانه 56 گرم گردو به مدت هشت هفته با بهبود FMD در مقایسه با رژیم غذایی شاهد و همچنین روندهای مفید در SBP و حفظ مقادیر آنتروپومتریک، عملکرد اندوتلیال را بدون افزایش وزن بهبود بخشید.
در مجموع 16 مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند، اگرچه از نظر دوز، طول مصرف مکمل، طرحهای مطالعه و غیره بسیار ناهمگن بودند.
نتیجهگیریها متناقض بودند ده مطالعه هیچ تغییر قابل توجهی ارائه نکردند و شش مطالعه (یک مطالعه حاد و پنج مطالعه مزمن) حداقل در یک اندازه گیری عملکرد عروقی بهبود یافتند.
اثر آن را بر سلامت عروق در 60 بزرگسال مبتلا به دیس لیپیدمی خفیف پس از مصرف 80 گرم پسته (در پوسته) به مدت 12 هفته ارزیابی کرد.
نتایج نشان داد که مصرف معمول پسته نه تنها پارامترهای گلیسمی و چربی را بهبود می بخشد، بلکه باعث بهبود سفتی عروق و عملکرد اندوتلیال (سرعت موج نبض کاروتید-ران و بازوی مچ پا) می شود.
در یک متاآنالیز اخیر مطالعات بالینی تصادفی شده با تغذیه کنترل شده، Fogacci و همکاران.
اثر پسته بر قطر شریان بازویی و اتساع با واسطه جریان را بررسی کرد و تأثیر قابل توجهی از پسته بر واکنش اندوتلیال را پیشنهاد کرد که بر قطر شریان بازویی تأثیر میگذارد اما بر اتساع با واسطه جریان تأثیر نمیگذارد.
اخیراً یک بررسی جامع و چندین بررسی سیستماتیک و متاآنالیز قنواتی و همکاران.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.